Samen komen we verder.

Gemeente

Heeft u veel schulden en wilt u graag hulp dan is het verstandig dat u contact opneemt met de gemeente waarin u woont. De gemeente is verplicht u te helpen en kan u veel zorgen uit handen nemen. Ook kan de gemeente u doorverwijzen naar een schuldhulpverleningsorganisatie.

Op de website van het Juridisch Loket kunt u lezen hoe de gemeente u kan helpen. Hieronder kunt u ook de gemeente zoeken waarin u woont en hiermee direct contact opnemen. Kom zo snel mogelijk in actie!

Bewindvoering

Als u zelf niet in staat bent om uw schulden op te lossen kan de rechter u toewijzen aan beschermingsbewind. Dit houdt in dat een bewindvoerder al uw geldzaken, schulden, belastingzaken en post gaat regelen. Ook kan de bewindvoerder u aanmelden bij bijvoorbeeld de Voedselbank. U krijgt van de bewindvoerder meestal maandelijks een overzicht van uw financiële situatie zodat u precies weet van de stand van zaken is.

Inzicht in uw schulden

Als u contact opneemt met de gemeente of een andere schuldhulpverlener, dan is het handig dat u inzicht heeft in al uw schulden. Hiervoor is Schuldenwijzer ontwikkeld. Op Schuldenwijzer kunt u met uw DigiD inzicht krijgen in uw schulden en dit delen met de gemeente of schuldhulpverlener. Hierdoor kan de hulp bij het oplossen van uw schulden sneller en efficiënter verlopen. In onderstaande video (0:47 seconden) ziet u hoe Schuldenwijzer werkt.

Schuldhulpverlening

Naast dat de gemeente u kan helpen om uw schulden op te lossen, kunt u natuurlijk zelf ook dingen doen. We hebben een aantal handige online mogelijkheden voor u op een rijtje gezet. We hopen dat u hiermee uw voordeel kunt doen.

fiKks is een gratis app. Hiermee werkt u anoniem met uw buddy aan een toekomst zonder geldzorgen. U begint met het kiezen van een persoonlijke buddy. Met de app krijgt u overzicht in uw financiële situatie. Uw buddy is er om al uw vragen te beantwoorden.

www.wijgaanhetfikksen.nl

Deze website is gemaakt voor jongeren van 16 tot 26 jaar met vragen over geld. Zij geeft informatie over alles wat met geld te maken heeft binnen de thema’s studeren, werken, gezondheid, vrije tijd, wonen en geld besparen.

www.moneyfit.nl

Niet meer uitgeven dan op uw rekening staat is best een uitdaging. Geldfit helpt u om uw geldzaken fit te houden of te krijgen. Op deze website kunt u een test doen waarna u een advies krijgt dat past bij uw eigen financiële situatie.

www.geldfit.nl

Alles wat SchuldHulpMaatje doet is erop gericht om u hulp te bieden via internet en met getrainde vrijwilligers, die u deskundig op persoonlijke wijze kunnen helpen naar een schuldenvrij leven.

www.schuldhulpmaatje.nl

Zelfmoordpreventie

Heeft u last van zelfmoordgedachten of neigingen? Bijvoorbeeld naar aanleiding van uw financiële situatie? In dat geval kunt u contact opnemen met de zelfmoordpreventie via 0800-0113. Zij helpen u verder.