Over Swier cs

Kort samengevat is Swier cs Gerechtsdeurwaarders een compact en uitermate ervaren gerechtsdeurwaarders- en incassokantoor. Door onze omvang en ruime expertise kunnen wij u een zeer hoogwaardige, maar altijd persoonlijke dienstverlening bieden.
Onze transparante manier van werken geeft u een volledig inzicht in het proces. En, wat uiteindelijk toch ook heel belangrijk is, we halen vrijwel altijd een opvallend hoog rendement.

 

‘Het deurwaardersvak gaat over mensen’

Aldus naamgever en oprichter van Swier cs, Michael Swier. Hij groeide op met het deurwaardersvak. Zijn vader was oprichter en lange tijd als partner verbonden aan Swier & van der Weijden. Michael werkte als toegevoegd kandidaat deurwaarder voor verschillende kantoren. Waarna hij vanaf 2001 – tot de start van een eigen kantoor – als partner werkte bij GGN Swier & van der Weijden.
Michael raakte al vroeg geboeid door het vak. Hij zag en ziet nog steeds een grote uitdaging in het scherpe snijvlak van zijn beroep. Enerzijds zorgen dat opdrachtgevers krijgen waar ze recht op hebben. Maar anderzijds mensen in moeilijkheden ook zo goed mogelijk de weg wijzen. Daarmee is de toon van Swier cs gezet.
We willen een professionele, maar compacte organisatie zijn, waarin voldoende tijd en ruimte is voor een proactieve en persoonlijke aanpak en aandacht voor de menselijke aspecten.

‘Het moet altijd helder zijn wat we doen
en waarom’

Ook dat is een vaak gehanteerde uitspraak van onze naamgever. En daar mag u ons aan houden. Swier cs wil voor alles laagdrempelig en voor iedereen helder zijn. In onze communicatie streven we naar zoveel mogelijk duidelijkheid en zo min mogelijk vakjargon. Onze lijnen zijn kort. Als cliënt heeft u een vast aanspreekpunt. En u kunt bij ons altijd terecht met uw vragen of opmerkingen. We zijn ook helder over de aanpak en de rol die u in het traject kunt spelen, over uw kansen en beperkingen én over de declaraties. Het is onze absolute overtuiging dat je alleen zo een langdurige relatie opbouwt met opdrachtgevers.

naar boven

Onze gerechtsdeurwaarders

Jeroen Wegbrands
Toegevoegd Gerechtsdeurwaarder
06-22904284

Arthur Spaargaren
Toegevoegd Gerechtsdeurwaarder
06-10982619

Michael Swier Gerechtsdeurwaarder

Cliënten over Swier cs

VerbeekdeCaluwé Advocaten
Arbeidsrechtadvocaten

“Wij hebben als niche arbeidsrechtkantoor een dynamische procespraktijk, waarbij spoedbetekeningen niet tot een uitzondering behoren. Daarin moet je blind kunnen vertrouwen op je deurwaarder en dat doen wij bij Swier c.s. Bovendien heeft Swier c.s. een persoonlijke aanpak en servicegerichtheid centraal staan, een aanpak die wij ook binnen ons kantoor centraal hebben staan.”
Anita Verbeek, Advocaat

 

Pro Beheer
Vastgoedbeheer Amsterdam

“Pro Beheer is een van de eerste opdrachtgevers van Swier cs Gerechtsdeurwaarders. We zijn nog altijd heel tevreden over de samenwerking. Woorden die direct bij me opkomen als ik Swier cs moet beschrijven zijn: ongedwongen, persoonlijke benadering, adequaat, helder en vriendelijk.”
Michel Wintershoven, directeur/eigenaar Pro Beheer

 

GOB Wonder
Gastouderbureau Wonder

“Onze organisatie is zeer tevreden met Swier cs Gerechtsdeurwaarders. De professionaliteit die zij uitstralen en de fantastische ondersteuning bij moeilijke zaken biedt ons de hulp die wij nodig hebben. Soms willen wij klanten, die even een moeilijke periode hebben met het tijdig betalen van hun rekeningen, toch graag behouden als vaste klant. Onze ervaring bij andere incassobureaus is dat ze een agressieve benadering hebben. Tegen de tijd dat een deurwaarder via deze bureaus bij de klant op de stoep staat, willen onze klanten niets meer met ons te maken hebben. Door de pragmatische, klantvriendelijke doch dwingende wijze waarop onze klanten door Swier cs worden benaderd, lukt het vaak toch om uiteindelijk het geld te ontvangen en onze klanten te behouden. Dit is voor ons zeer belangrijk. Bij ingewikkelde juridische vraagstukken, zijn ze bij Swier cs altijd bereid tot het voorzien van een goed en duidelijk advies, waar wij de afgelopen jaren met veel vertrouwen naar terug kunnen blikken. Kortom: Swier cs is onze partner waar het gaat om het leveren van betrouwbare juridische diensten en ervoor zorgen dat onze klanten toch op tijd betalen. Het aanleveren van informatie voor het uit handen geven van incassodossiers gaat door onze fijne samenwerking moeiteloos en daarmee maakt Swier cs ons werk een stuk gemakkelijker. Er blijft voor ons hierdoor meer tijd over voor ons echte werk; het aantrekken en behouden van tevreden klanten. Een aanrader voor iedereen die in deze economische crisistijd te kampen heeft met het verwerken van onbetaalde rekeningen van klanten.”
Ramona Berkel, directeur/eigenaar GOB Wonder

 

MAIN Energie
Energieleverancier van duurzame energie 

“MAIN Energie kiest voor Swier CS omdat wij, na een aantal negatieve ervaringen met deurwaarderskantoren en incassopartijen, het tijd vonden voor een lokale no-nonsense aanpak. Swier CS zit kort op de bal, haalt betere rendementen dan de overige kantoren waarmee wij zaken doen of hebben gedaan, maar bovenal het is gewoon een professioneel prettige club om mee te werken. Ook in een tweede of derde ronde incasso weet Swier ons met haar aanpak te verrassen waardoor wij in deze crisis naast duidelijkheid minder afboekingen op onze debiteurenposities hebben.”
Jeroen Tabor, CFO

 

Hilberts&VanOlden Advocaten
Betaalbaar advocatenkantoor in Amsterdam

“Wij zijn bij Hilberts&VanOlden Advocaten erg tevreden over de dienstverlening van Swier cs Gerechtsdeurwaarders. Men werkt er met korte lijnen zodat wij vrijwel onmiddellijk met een deurwaarder of jurist van gedachten kunnen wisselen als dat nodig is en dat is bijzonder effectief. Daarbij zijn de medewerkers professioneel en servicegericht. Een aanrader.”
Max van Olden, Advocaat

 

MVO

Swier cs Gerechtsdeurwaarders hecht veel waarde aan duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dat doen wij niet alleen door dagelijks goed te luisteren wat er speelt bij debiteuren en deze helder te adviseren, maar ook bijvoorbeeld door het opstellen van een gedragscode, actieve betrokkenheid bij de beroepsgroep en het steunen van goede doelen. Ook de kwaliteit is geborgd: Swier cs is als een van de eerste kantoren positief getoetst op de nieuwe KBvG Normen voor Kwaliteit, een strenge kwaliteitsaudit van de beroepsgroep.


Goede Doelen
AfroNed is een stichting die als doel heeft basisscholen te bouwen en faciliteren in Sierra Leone, samen met de plaatselijke bevolking, op plaatsen waar kinderen momenteel niet of nauwelijks toegang hebben tot onderwijs. Swier cs vindt het heel belangrijk dat mensen de kans krijgen, en nemen, om zich te ontwikkelen en een zelfstandig bestaan op te bouwen. Dat begint bij de kinderen van een gemeenschap. Swier cs staat jaarlijks garant voor het salaris van een leraar in het dorp Heremakono, één van projecten van AfroNed.

 

 

Nevenfuncties

Michael Swier is sinds 2007 lid van de ledenraad betrokken bij de Koninklijke Beroepsvereniging van Gerechtsdeurwaarders (KBvG).

Sinds 2008 is hij tevens voorzitter van het hofresort Amsterdam

Daarnaast is hij actief in diverse commissies van de KBvG

 

Swier cs heeft een gedragscode opgesteld op basis waarvan vorderingen worden behandeld

 

  • Swier cs verzorgt een heldere en transparante communicatie naar klanten, debiteuren en derden
  • Swier cs stelt klanten actief op de hoogte en overlegt op het moment dat
  • er een maatschappelijk onverantwoorde situatie ontstaat bij het te gelden maken van een vordering. Swier cs verwijst, indien noodzakelijk, de betreffende persoon door naar hulpverleners
  • Swier cs houdt zich te allen tijde aan de voorschriften zoals vastgelegd in de Wet Bescherming Persoonsgegevens
  • Swier cs neemt absolute geheimhouding in acht over alle informatie die we bij de behandeling van een opdracht gebruiken
  • Swier cs neemt geen schuldsaneringsvoorstellen in behandeling van schuldhulpinstanties die niet zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Volkskrediet, tenzij het voorstel redelijk lijkt, of de cliënt nadrukkelijk vraagt het voorstel te accepteren
  • Swier cs berekent geen onnodige kosten door aan debiteuren

 

naar boven