Minnelijke incasso

minnelijke incasso

Het woord incasso staat voor: “het innen van baar geld”. Die definitie omvat veel meer dan een gerechtsdeurwaarder of incassobureau inschakelen. Goed incassobeleid begint vóór dat er betalingsproblemen ontstaan, vanaf het moment dat u met uw klant zakendoet. Als u wilt, begeleidt Swier cs vanaf dat eerste moment uw debiteurenbeheer. Dat doen we op maat, aangepast aan uw specifieke situatie.

Voor een effectieve incasso beschikt Swier cs over de volgende producten.

  • Debiteurenbeheer
    Swier cs neemt het traject van facturering, herinnering en aanmaning over, op uw briefpapier, en houdt de betaaltermijn nauwlettend in het oog. U kunt zich richten op uw core business.
  • Pré incasso
    Uw debiteur wordt op een openstaande factuur gewezen door een aanmaning op ons briefpapier, zonder dat er een dossier wordt aangemaakt. Dat heeft als voordeel dat het duidelijk is dat u werk gaat maken van de openstaande vordering. Terwijl uw debiteur wel rechtstreeks met u contact kan opnemen en bij u kan betalen. Zo wordt de relatie niet onnodig beschadigd.
  • Minnelijke incasso traject:
    Ondanks alle inspanningen blijft een factuur onbetaald. Swier cs verzorgt dan het minnelijke incassotraject. Dit omvat alle handelingen om betaling te realiseren vóórdat de zaak door dagvaarding aan de rechter wordt voorgelegd. Omdat elke klantrelatie anders is, stellen we het minnelijke incassotraject in overleg met u vast. Dit traject kan bestaan uit het versturen van aanmaningen per post, maar bijvoorbeeld ook uit een digitale aanpak, afhankelijk van uw klantenportefeuille.

Wilt u méér weten over wat Swier cs voor uw organisatie kan betekenen, klik hier voor direct contact.

Terug naar ‘U hebt een vordering’